Toimitsijakoulutus

Yleisurheilun toimitsijakoulutusjärjestelmä on viisiportainen, aloittelijan tasosta kansainvälisiin tehtäviin. Seura hoitaa sisäisesti tasojen 1 ja 2 koulutusta.

Tulevat koulutukset löydä toimitsijakalenterista.
Ennakkoilmoittautumista koulutuksiin ei tarvita, mutta voit halutessasi tehdä ilmoittautumisen kalenterissa.Toimitsijakoulutus 1-taso


Koulutuksessa käydään yleisurheilun säännöt läpi perustasolla, painottaen lasten sääntöjä. Koulutus on tarkoitettu vasta-alkajille, mutta myös lajia tunteville joilla ei ole muodollista toimitsijakoulutusta. Suosittelemme koulutusta kaikille urheilijoiden vanhemmille, vanhemmille urheilijoille sekä kaikille toimitsijatehtävistä kiinnostuneille. Koulutus kestää n. 1,5 h.

Osallistujille jaetaan "Lasten yleisurheilusäännöt" ja "Yleisurheilutuomarin aloitusopas".


Toimitsijakoulutus, 2. taso

Koulutus kestää noin 3 h ja on tarkoitettu kaikille vanhemmille sekä muille asiasta kiinnostuneille, joilla on jo suoritettuna 1-tason koulutus tai joilla on ennestään kokemusta kilpailuissa toimimisesta sekä perustiedot yleisurheilun säännöistä.

Kakkostason kurssilla käydään läpi yleisurheilun kaikki tärkeimmät säännöt ja totutaan samalla käyttämään oikein kansainvälistä sääntökirjaa. Kurssilla jaetaan uusin painos Yleisurheilun kansainvälisestä sääntökirjasta, ja tarvittaessa Yleisurheilutuomarin aloitusopas.

2-tason koulutuksen saanut henkilö saa tuomarin nimikkeen ja voi toimia lajinjohtajana seura- tai piiritasolla ja näin toimia kilpailuissa päätösvaltaa omaavana henkilönä.

Toivomme mahdollisimman monen 1-tason suorittaneen osallistuvan koulutukseen; se on hyvä jatko niille 1-tason toimitsijoille jotka ovat kiinnostuneita syventämään osaamistaan lajeista.